Sådan får du bugt med møl i tøjet

Sådan får du bugt med møl i tøjet

maj 21, 2019 Slået fra Af Redaktion

Har du oplevet at have møl i tøjet? Den værste frygt er at iklæde sig et stykke tøj, som er levende af møl. Det er næringsstoffet keratin i tøj, som møl lever af. Keratin indgår bl.a. i uld, så derfor skal man gerne se sine uldklæder efter. Hvis du har en jakke indeholdende fjer, så kan møl også finde på at invadere din jakke. Det skyldes, at møl også godt fjer, da fjer består af keratin. Hvis dit tøj er opbevaret i et mørk og lukket rum, så har møl de bedste betingelser for at kunne lægge æg. Tjek dit tøj gennem, så du er sikker på, at der ikke bor møl i det.

Gode råd:

Hvis du har oplevet at der er møl i et stykke tøj, så er du nødt til at tømme skabe og skuffer for at se det hele efter. Selvom der tilsyneladende kun er møl på det ene stykke tøj, så er det ikke ensbetydende med at der ikke er møl på andre af dine klæder. Når alt er tømt bør du gøre følgende:

  • Støvsuge skabet grundigt.
  • Sprøjte med insektmiddel.

Gør hvert enkelt skridt grundigt:

Det er især vigtigt, at du er omhyggelig med støvsugningen, da larver kan finde på at gemme sig i sprækker i dit skab eller skuffer. Hvis du har opbevaringsløsninger så kan de også finde på at gemme sig i æsker, så det gælder om at få endevendt det hele. Det anbefales, at du støvsuger en ekstra gang bare for at være på den sikre side. Som det sidste er det en ide at sprøjte med insektmiddel. På denne måde er du sikker på, at laver bliver udryddet, hvis du ikke skulle få støvsuget dem alle med op.