Hvem har ret til sygedagpenge?

Hvem har ret til sygedagpenge?

juni 21, 2019 Slået fra Af Redaktion

Det er et spørgsmål, som der er mange, der stiller sig selv. Især hvis man er kommet i en uheldig situation, hvor man er blevet syg, og at det er i en sådan grad, at man er ude af stand til at arbejde. Det kan dog godt være svært at afgøre, om man er berettiget til at få sygedagpenge eller ej. Du får derfor her en hurtig oversigt med de mest grundlæggende informationer.

Der er regler for bopælsland

Hvis du er ude af stand til at arbejde, fordi du er blevet syg, eller hvis du er kommet til skade, er du som udgangspunkt berettiget til at få udbetalt sygedagpenge. Der er dog det krav, at du skal bo i Danmark og dermed også betale SKAT af din indtægt her i landet. Som med alt andet er der dog også nogle undtagelser. Bor du for eksempel i et andet EU-land, eller flytter du til et andet EU-land, som Danmark har indgået en helt speciel aftale med, gælder der nemlig nogle andre regler.

Opfylder du et af disse krav?

For alle gør det sig dog gældende, at man skal være i beskæftigelse, og at man også har været beskæftiget i mindst 240 timer inden for de seneste seks måneder. Hvis ikke man var blevet syg, skal man også være berettiget til at få arbejdsløshedspenge eller en midlertidig arbejdsmarkedsydelse. Man skal have afsluttet en erhvervsmæssig uddannelse, der varede mindst 18 måneder, være elev i lønnet praktik eller ansat i fleksjob.