En sund livsstil er afgørende for et godt liv

En sund livsstil er afgørende for et godt liv

marts 21, 2019 Slået fra Af Redaktion

Det kommer formentligt ikke som en overraskelse for nogen, at et sund liv er bedre for vores krop og sind end et usundt liv. Men hvordan definerer man en sund livsstil? Og hvordan opnår man det, og ikke mindst holder det ved lige… Det kan du blive meget klogere på i det næste afsnit.

Vejen til en sund livsstil

Start med at spørge dig selv, hvad du er tilfreds med ved dit nuværende liv, og omvendt hvad du ønsker at ændre. På den måde kan du bedre definere dine mål for en sund livsstil. Et bedre liv skal nemlig komme indefra, som et reelt ønske om forandring og fremskridt.

Rygning, store mængder alkohol, sukker og fed mad i det hele taget er usundt for vores krop. Det viser sig typisk i form af overvægt, dårlig hud, manglende energi og i værste fald også livsstilssygdomme som lungekræft, sukkersyge eller hjerteproblemer.

Men er du også opmærksom på, at en sund livsstil også kræver, at du dyrker motion, får nok søvn og eliminere stress? Vores mentale sundhed er nemlig mindst lige så vigtig som vores fysiske.

Sæt dig realistiske mål og opgrader så løbende. Hvis du slet ikke er vant til at træne, er det nemlig utopi at tro, at du pludselig kan klare 5-6 hårde træningspas hver uge. Tro heller ikke du kan stoppe rygning fra dag til dag, men skær hellere løbende ned. På den måde vender kroppen sig bedre til de positive forandringer.